Министар државне управе и локалне самоуправе, др Александар Мартиновић посетиo Кикинду

Министар државне управе и локалне самоуправе, др Александар Мартиновић посетиo Кикинду

 

 

Почетком следеће године Услужни центар у Кикинди требало би да постане јединствено управно место на ком ће грађани једним доласком остварити сва своја права. Поред тога, у наредној години, на основу конкурса, Граду Кикинди биће опредељена средства за реконструкцију спољних фасада старих зграда, поручено је након посете др Александра Мартиновића, министра државне управе и локалне самоуправе нашем граду. Министар је заједно са градоначелником, Николом Лукачем, његовим сарадницима и начелником Севернобанатског округра, Мирославом Дучићем, обишао Градску кућу, Скупштинску салу, а потом и Будишинову зграду и остала стара здања у нашем граду.

 

“Са министром смо имали заиста конкретне разговоре на тему унапређења рада Градске управе, радује ме чињеница што ће Услужни центар постати јединствено место у ком ће сви наши грађани имати приступ свим информацијама и то је наше стратешко питање које ћемо решити. Заједно са ресорним министарством реконструисаћемо старе фасаде, а у плану је и уређење чувене Будишинове палате. Једна од тема састанка била је увођење Е – парламента у нашу Скуптшину. На основу нових пројекта, требало би да олакшамо и живот наших суграђана који станују у селима. У Министратсву за управу и локалну сампуправу видимо правог партнера који ће нам помоћи око довођења нових инвеститора, опремања индустријских зона, тако да ћемо заједнички креирати још бољу будућност за наше грађане“, поручио је градоначелник.

 

Министар Мартиновић похвалио је изглед Кикинде, рекавши да се ради о једном од најлеших градова Војводине, уредној и лепо сређеној средини са доста зеленила и јаком привредом, тако да ће обнова спољне фасаде на појединим старим здањима додатно улепшати читав простор:

 

“У многим јединицима услужног центра налазе се шалтери МУП-а, Поште, као и других јавних институција. Тако да ће једним доласком грађани моћи да остваре сва своја права, а са друге стране ће се убрзати административни поступци. С друге стране, почетком наредне године обезбедићемо средства Граду Кикинди на основу пројекта за реконструкцију фасаде старих зграда како бисмо овај барокни град још више улепшали. На Градској управи је да припреми техничко- пројектну документацију тако да ће наше министарство или у поптуности или највећим делом финасирати реконструкцију фасада у граду. Драго ми је што је Град Кикинда једна од локалних самоуправа која веома води рауна о националним мањинама, тако да похваљујем све оне који улажу огромне напоре да би се припадници националних мањина овде осећали добро. Заједничким снагама државе и локалне самоуправе мислим да можемо додатно да унапредимо животе грађана у Севернобанатском округу“, истакао је др Александар Мартиновић, министар државне управе и локалне самоуправе.