У КИКИНДИ НАЈРЕСТРИКТИВНИЈЕ МЕРЕ НА СЕВЕРУ БАНАТА

У КИКИНДИ НАЈРЕСТРИКТИВНИЈЕ МЕРЕ НА СЕВЕРУ БАНАТА

Свих шест локалних самоуправа на северу Баната спроводе све неопходне мере у циљу спречавања ширења корона вируса. Координисана акција на нивоу окружног Штаба за ванредне ситуације реализује се кроз конкретне мере на локалу. Најрестриктивније је за сада у Кикинди.

Одмах након увођења ванредног стања и хитно сазване Седнице окружног Штаба за ванредне ситуације, локалне самоуправе на северу Баната предузеле су све неопходне мере које налажу тренутне, ванредне околности.

„Одмах је свака локална самоуправа организовала кол центар, волонтере. И овом приликом се захваљујем свакој локалној самоуправи, односно сваком општинском и градском штабу за ванредне ситуације који су одмах одреаговали на најбољи могући начин“, каже Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

На основу тренутне епидемиолошке ситуације, најрестриктивније мере спроводе се у Кикинди. До затварања граничних прелаза, значајан број грађана севера Баната се из иностранства вратио у земљу, а не мали број је и оних који су на основу двојног држављанства свакодневно путовали на посао у неку од суседних земаља. То више није могуће.

„Нико неће моћи ни да улази, нити да излази из земље. То се односи и на оне који су свакодневно, због посла, путовали у суседне земље. И остале земље су затвориле границе, морамо се стриктно тога придржавати. Апел је да се остане код куће, уз што мање контаката“, истиче Лукач.

Одговорност и дисциплина, свест о озбиљности ситуације сада су нам најпотребнији:

„Појединци су већ јуче и прекјуче санкционисани. Још једном морам апеловати на све људе, привреднике да поштују прописане мере. То се посебно односи на Кикинду. Морамо се придржавати прописаних мера и слушати струку“, закључује Лукач.

На сајтовима севернобанатских локалних самоуправа и Округа грађани се могу информисати о свим важним информацијама, телефонима кол центара, начинима како да затраже помоћ волонтера, дежурних служби. Из севернобанатског окружног Штаба још једном апелују на све грађане да поштују прописане мере и на тај начин дају највећи допринос у спречавања ширења корона вируса.